you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

10 april 2007

"Wie fantasie heeft, kan altijd spelen."

"Wie fantasie heeft, kan altijd spelen." Deze zin lees ik ergens halverwege een prachtig boek van Jesse Goossens, geschreven voor Right to Play. Behalve mooie verhalen uit eerste hand en schitterende foto's van over heel de wereld staat het boek vol met beschrijvingen van spellen die jongeren elders in de wereld spelen.

Kinderen spelen
Alle spellen zijn oersimpel en vaak is niet meer nodig dan een groep kinderen en een beetje ruimte, soms een touw, soms een bal. De meeste ken je nog wel (soms in aangepaste vorm) uit je eigen kindertijd. Het mooie aan het boek (en daarmee aan het werk van Right to Play) is, dat ze deze spellen gebruiken om jongeren niet alleen eventjes uit de ellende van alledag halen, maar ook nuttige dingen leren over HIV/Aids, vrede en emancipatie.

De verhalen zijn zo simpel, de foto's zo mooi, het effect zo overweldigend, dat het boek bij vlagen ontroerend is. Mocht je deze zomer op vakantie gaan naar een ontwikkelingsland, of mocht je op je eigen sportvereniging behoefte hebben aan nieuwe spelideeën, dan is het boek een absolute aanraden. Het is al een beetje oud, maar je kunt er via NCDO of Right to Play vast nog wel aan komen.

Blijf spelen! Jasper, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage