you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

10 maart 2007

Ga mee sporten in Uganda

In de speelfilm "The Last King of Scotland" speelt Nicholas Garrigan (James McAvoy) een partijtje voetbal in de binnenlanden van Uganda. Op mij hebben dit soort scenes altijd een grote uitwerking: sport maakt in één keer iedereen gelijk. Lange blanke slungels en snelle donkere artiesten en kleine getalenteerde latinos: op het sportveld maakt het niet meer uit.


Sport verbindt mensen en sport helpt in de verwerking van trauma's. De ontwikkelingsorganisatie Right to Play richt zich daarom op traumaverwerking, onderwijs en ontwikkeling door sport. Ze doen dit met leuke projecten overal op de wereld.

Samen met een aantal andere jongeren, waaronder VN'ers Sandra en Wilco, willen Eef en ik deze zomer een reis naar Uganda organiseren om daar door sport een bijdrage te leveren aan de verbetering van het leven van jongeren daar. Met deze reis willen we ook andere Nederlandse jongeren de mogelijkheid geven om een onvergeetbare reis te maken. We willen ogen openen en het echte leven in Afrika laten zien. Heb je daar interesse in? Lees dan even verder.

Op dit moment zijn we bezig met de subsidie van de reis. Deze kan nog afgekeurd worden, maar laten we van het positieve uitgaan. We willen op reis in de laatste 2 weken van juli en de eerste week van augustus. Reisdoel is Uganda (wikipedia). Daar willen we 3 projecten van Right to Play bezoeken, in de 'veilige' delen van het land, want ja: Uganda kan gevaarlijk zijn.

Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Mail dan eventjes naar jasper@inspired2inspire.nl en ik praat je persoonlijker wat meer bij. Wil je weten waarom je mee moet? Kijk dan de eerder genoemde film en laat je hart veroveren door de schoonheid van het land en het leuke van sport!

Jasper, i2i

1 reacties:

Blogger Roos zei...

Die film ligt hier nu in de huiskamer, dus dat moet in ieder geval lukken ;) En verder word ik ook graag op de hoogte gehouden!

11:17 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage