you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

06 maart 2007

Join Hands

Aids slaat een gat in vele samenlevingen: hele generaties verdwijnen. Als leraren sterven, dan is er geen school meer om iets te leren. Als artsen sterven, gaat de gezondheidszorg achteruit. Als ouders ziek zijn, dan moeten de kinderen voor hen zorgen en kunnen zij niet naar school. En als ouders sterven, is er voor kinderen geen houvast in het leven meer. Deze kwetsbare kinderen hebben bescherming nodig. Daarom voert Unicef dit najaar actie voor kinderen die te maken hebben met de gevolgen van hiv en aids. De 11-jarige Joaninha uit Mozambique is het gezicht van deze campagne. De ouders van Joaninha en haar 8-jarige zusje Chica zijn vlak na elkaar overleden, hoogstwaarschijnlijk aan de gevolgen van aids.

Bron: Unicef

Nog 285.196 mensen te gaan..

Met de actie Join Hands for Joaninha wil Unicef 325.000 mensen bij elkaar krijgen, om een virtuele keten te vormen van Nederland naar Mozambique. Als dit lukt, helpt Selekt Mail 250.000 kinderen aan een geboortebewijs dat toegang geeft tot voeding, onderwijs & gezondheidszorg.

Edwin Evers, bekend van Radio 538, werkt als 'Special Representative van Unicef' aan diverse fondsenwervende en voorlichtende activiteiten van Unicef Nederland en is de eerste die zijn hand heeft uitgereikt; sinds eergisteren sta ik in Spanje, op plaats 35.649. Nog een eindje te gaan dus.. Help jij ook een handje mee? :)

Roos, i2i

1 reacties:

Blogger Jasper zei...

wat leuk, ik sta in een veldje in Spanje!

5:48 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage