you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

19 februari 2007

"We zijn wat we doen"

Verschillende, dergelijke bewegingen zijn reeds door ons besproken, maar nooit verkeerd om te weten dat er meer zijn met hetzelfde goede idee, toch?

"We are what we do" begon het leven als een project van de liefdadigheidsinstelling Community Links (gemeenschapsschakels). Community Links is een vernieuwende binnenstadsliefdadigheid die op gemeenschap gebaseerde projecten in oost Londen regelt.

Met een oneindigheid aan mogelijkheden inspireert "We are what we do" mensen om hun alledaagse activiteiten te gebruiken om de wereld te verbeteren en daar vooral plezier in te hebben. Na 100 simpele, alledaagse acties - die onze omgeving, gezondheid en gemeenschap kunnen verbeteren en zo de wereld en de mensen die erop leven een stuk vrolijker kunnen maken - opgesteld te hebben, ging het snel: inmiddels staan er al meer dan 500.000 geregistreerde acties op de site!Als voorbeeld hierbij de 5 meest populaire acties in Engeland:
* Actie 05: Lach en lach terug - 13,569 acties geregistereerd
* Actie 01: Weiger plastic tasjes als mogelijk - 12,465 acties geregistereerd
* Actie 31: Doe de kraan uit als je je tanden aan het poetsen bent - 10,727 acties geregistereerd
* Actie 21: Zet onnodig licht uit - 10,489 acties geregistereerd
* Actie 03: Heb in ieder geval een spaarlamp - 8,756 acties geregistereerd

Zoals je ziet, zijn het eigenlijk de meest voor de hand liggende en simpele dingen, die vrijwel geen moeite kosten en wel heel veel kunnen schelen op de lange termijn. Kijk het eens door en misschien kom je er wel achter dat je al meer voor de wereld (en jezelf) doet dan gedacht! Alle beetjes helpen, dus ga zo door ;)

"Each of us can make a difference, but together we can change the world."

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage