you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

20 juli 2007

"Iets betekenen voor een ander"

AMSTERDAM (ANP) - Bijna de helft van de Nederlanders loopt rond met een ideaal. Veel mensen willen graag iets betekenen voor een ander of voor het milieu. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek door Interview in opdracht van dagblad Trouw.

Op de vraag hoe mensen het liefst een steentje bijdragen aan een betere wereld, blijkt dat Nederlanders zich vooral willen inzetten voor hun buurt. Drie van de tien wil wel boodschappen doen voor oudere buurtbewoners. Vooral onder vrouwen is deze activiteit populair. Twee van de tien maakt zich graag nuttig voor de lokale sportvereniging, een bezigheid die vooral populair is bij mannen.


Twee van de tien mensen zou het niet erg vinden om tijdens hun vakantie mee te helpen met het bouwen van een school in een arm land. Er zijn ook Nederlanders die de wens koesteren om een biologische boerderij te beginnen. De populairste manier om de wereld te verbeteren blijft echter om vaker geld te storten op een rekening voor een goed doel. Leeftijd, opleiding en of iemand arm of rijk is, heeft geen invloed op de bereidheid van mensen om zich in te zetten voor anderen of het milieu.

De helft van alle Nederlanders zou hun ideaal willen verwezenlijken. Gebrek aan tijd (44%) en geld (34%) weerhoudt het merendeel van de ondervraagden hun idealen te realiseren. Aan het onderzoek namen 2000 mensen tussen de 18 en 64 jaar deel.

Bron: Sp!ts, dinsdag 17 juli 2007 om 08:56

1 reacties:

Blogger dolfpauw zei...

Hallo,
Nu allemaal weer aan de slag sterkte!
Dolf
http://rdpauw.blogspot.com/

6:59 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage