you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

27 oktober 2006

Overval op Buitenlandse Zaken

"Duurzame ontwikkeling is geen doelstelling voor mijn beleid, want ik word er niet op afgerekend en ik krijg er geen credits voor." Zo reageerde een ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen donderdag op de vraag of duurzame ontwikkeling deel was van zijn beleid. BuZa werd die dag overvallen door zo'n 15 jongeren van de Nationale Jeugdraad, die overal medewerkers aanspraken om hen te overhoren over duurzaam gebruik van energie in het gebouw en het belang van duurzaamheid in het beleid dat ze maakten.

Aan het eind van de dag werden aan een aantal hoge piefen van het Ministerie drie uitdagingen voorgelegd, waar ze 3 maanden voor hebben om deze te realiseren: bezuiniging, bewustwording en beleidsverbetering. Lukt het alle ambtenaren samen om in februari 2007 tot 8% minder electriciteit te gebruiken, dubbel zo hoog te scoren op een kennistest en het aantal beleidsvoorstellen met een duurzame ontwikkelingscomponent te verdubbelen, dan krijgen ze taart. Zo niet...;)

Presentatie van de uitdagingen aan BuZa.
Heb jij ook zin in taart? Wil je ook een keer een ministerie van binnen zien en met een groep leuke jongeren ambtenaren uitdagen? Tot 1 november kun je jezelf aanmelden voor een bezoek aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken (op 7 november). Kijk hier voor meer informatie.

Jasper, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage