you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

21 oktober 2006

Inspiratie en positiviteit uit jezelf

Met i2i willen we een positieve verandering teweeg brengen in onze wereld. Door te schrijven over leuke initiatieven die we ontdekken of door voorbeelden te geven van maatschappelijk bewuste projecten willen we jou inspireren om je eigen dromen te realiseren; je eigen gedachten om te zetten in actie. Onze filosofie is gericht op positiviteit, omdat wij geloven dat de kracht van één glimlach of complimentje groter is dan duizend jaar zeuren.

Positiviteit!
Met i2i willen we niemand veranderen. In ieder persoon zit de eigen kracht om positief te zijn en als je iedereen een eerlijke kans geeft, kan iedereen inspireren. Waar deze kracht vandaan komt, verschilt per persoon en we zouden graag willen horen waar jij je inspiratie vandaan haalt, wat jou vrolijk maakt. Als je het hier deelt, dan help je misschien andere mensen een beetje op weg om hun eigen kracht te vinden en daar zullen veel mensen je dankbaar voor zijn.

Voor ons zit een vrolijk gevoel vaak in kleine dingen, een liedje bijvoorbeeld. Hemingway van Bløf is echt zo'n zonnig liedje, waarvan vooral het Spaanse stukje mij (Jasper) altijd heel vrolijk maakt. Jason Mraz's The Remedy is ook een liedje dat wel vrolijk moet maken: "I won't worry my life away". Natuurlijk is muziek voor iedereen anders en een liedje dat de één vrolijk maakt, herinnert de ander aan een mislukte liefde, met alle gevolgen vandien:)

Liefde is - let op het bruggetje - ook zo'n bron van inspiratie en positiviteit, en dan niet alleen de liefde in een relatie, maar ook de liefde van vrienden en familie. Voor ons kan de liefde van anderen ook een enorme bron van vrolijkheid zijn: een stelletje in het park of afscheid nemend op het vliegveld, een moeder met een klein kindje in de supermarkt.

Waar je positiviteit en inspiratie vandaan haalt, is voor iedereen anders. Er zal hier af en toe over geschreven worden, maar het is toch vooral aan jezelf om te ontdekken waar jij kracht uit put én dan bewust hiermee om te gaan. Als je de volgende keer echt gelukkig bent, denk dan eens na waarom en probeer het gevoel vast te houden, zodat je het later nog eens kunt gebruiken. Vertel het ook hier - als je het niet te persoonlijk vindt - en dan kan iedereen er van groeien.

Alvast heel erg bedankt! Om in ieder geval een beetje te helpen, gaan we regelmatig een kort stukje schrijven over dingen die ons erg geïnspireerd hebben; een soort inspiratiekalender, met tips voor nieuwe cd's, boeken of leuke activiteiten. Geniet er van en stay cool;)

Roos & Jasper, i2i

1 reacties:

Anonymous Roos zei...

"Don't need the sun to shine, to make me smile".

- Gabrielle

12:37 a.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage