you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

25 oktober 2006

24 oktober 2006, de geboorte

Gisteren werd i2i officieel opgericht, hiervoor zijn we - niet helemaal toevallig - naar de Nacht van de VN in de Melkweg gegaan, waar een groot deel van enthousiast en actief, jong Nederland zich verzameld had om te discussieren met Ruud Lubbers, te kijken naar Sophie Hilbrand of te stemmen op de nieuwe jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties.

Eva legt contact en op de achtergrond voeren o.a. Hans Mestrum en Sophie Hilbrand een discussie over de millenniumdoelen.
Na een spannende verkiezing werd Sandra van Beest gekozen door de Nederlandse jeugd om een jaar lang de belangen, wensen en ideeën van de Nederlandse jongeren te verdedigen bij de Algemene Vergadering van de VN in New York. Ze volgt Wilco Otte op, die haar nog wel intensief zal gaan begeleiden. Sandra en Wilco zijn cool en we zijn blij dat we ze het komende jaar heel veel gaan ontmoeten, om ze te helpen waar nodig en hopelijk ook om ze te inspireren!

Een betere start van i2i had niemand kunnen wensen, want direct na de verkiezingen bracht Alide Roerink van de Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO) vanaf het podium in de Melkweg i2i onder de aandacht bij alle aanwezigen. Hierna werden we succes gewenst en bedankt door zo veel mensen, dat hun namen hier niet eens zouden passen. In de loop van de tijd zullen zij en de organisaties die ze vertegenwoordigen hier één voor één langs komen.

Verder hebben we er vooral een leuke avond van gemaakt, met dank aan alle leuke jongeren die aanwezig waren (en ook de leuke ouderen, natuurlijk). We kregen nog tips van Wilco, waarmee we gaan kijken wat we kunnen doen om het komende jaar Sandra te helpen; we hebben politici een handje gegeven (Paul Rosenmöller) of de verkeerde kant op gestuurd (Bert Koenders); contact gelegd met actieve jongeren in allerlei leuke organisaties en vooral ook gedanst en gedronken.

Een initiatief als de Nacht van de VN is een geweldige plek om je te laten inspireren je in te zetten voor een betere wereld. Iedereen zou volgend jaar moeten komen! Was je er niet bij, maar wil je er wel meer over weten en vooral meedoen in alle mooie dingen die gisteren begonnen zijn, blijf bij ons; kom bij i2i en dan gaan we samen kijken hoe we jouw energie in kunnen zetten op een positieve manier. Meer weten, mail ons op inspired2inspire[apending]gmail.com of spreek ons aan als je ons eens ziet. We zijn er voor jou!

Octavi (kandidaat JV), Wilco (uittredend JV) en Jasper (i2i) aan het begin van een mooie samenwerking.
Eva en Jasper, i2i

2 reacties:

Anonymous Hans Mestrum zei...

Hallo Eva en Jasper, ik zie mijn naam hier opduiken, maar het ontgaat me even waarom.... ;-)

10:07 a.m.

 
Blogger Jasper zei...

Excuus!

Ik had door alle vermoeidheid verkeerd gelinkt, ik heb het inmiddels aangepast!

6:46 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage