you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

27 oktober 2006

Live your dreams

Al gehoord van de film the Devil wears Prada, naar het gelijknamige boek van Lauren Weisberger (2003)?

Anne Hathaway speelt in de film Andrea Sachs (zie afbeelding). Andrea is net afgestudeerd aan de universiteit en hoopt haar passie voor schrijven te kunnen uiten in haar werk als journalist bij een tijdschrijft als de The New Yorker. Met een prachtig CV en veel schrijfervaring gaat ze op zoek naar een baantje. Ze komt uiteindelijk terecht bij Runway Magazine, een mode-blad. Niet precies wat ze in eerste instantie wilde, maar ze maakt zichzelf wijs dat ze dit moet doen om uiteindelijk te kunnen doen wat ze eigenlijk wil. Zonder enige ervaring met of interesse voor mode, wordt ze aangenomen als tweede assistent van Miranda Priestly (Meryl Streep), de veeleisende hoofdredactrice van het blad. In de loop van de film verandert Andrea mee met haar werkomgeving, qua uiterlijk èn innerlijk. Hierdoor raakt ze haar werkelijke droom (het schrijven van stukken) uit het oog, gaat op in haar nieuwe baan en vergeet hierdoor zelfs genoeg aandacht te besteden aan haar familie, vrienden en vriendje.. Als je wilt weten hoe het afloopt, moet je de film zelf gaan kijken, maar als je goed nadenkt weet je in ieder geval wat ze nu zou moeten doen ;)

Anne Hathaway als Andrea Sachs in 'the Devil wears Prada'

Make time to live a little
Don`t let this moment slip by tonight
You never know what you are missing until you try


De boodschap van bovenstaande tekst lijkt me duidelijk;
je weet niet wat je mist, tot je het probeert & laat het moment niet aan je voorbij gaan.

Iedereen droomt wel eens dat hij iets anders wil zijn dan hij is. Dat ‘anders’ is meestal iets beters, omdat we dan iets kunnen doen of zijn wat we normaal niet kunnen. Maar waarom dromen over iets, waar je misschien werkelijkheid van kunt maken? Vraag je niet te lang af what if, maar maak er werk van het ook te laten gebeuren. Het is de kunst je in te zetten voor wat je wil en er gewoon voor te gaan. Make things happen! Ga achter het ‘anders’ aan en verlies je droom niet uit het oog. Laat je enthousiasme niet vervagen en wees vooral geïnspireerd door jezelf. Niet alles komt zomaar aanwaaien en toeval bestaat niet, je moet er iets voor doen. Dus neem het lot in eigen handen en verras jezelf? :)

Roos, i2i

2 reacties:

Blogger janwillem zei...

Natuurlijk gelijk die film gaan kijken. Zo flitsend en snel als de Voguebelevingswereld wordt neergezet - zo vol emotie zijn de momenten waar het om familieleven draait. Het vriendje dat niet van mooie kleding houdt, de eindredactrice die plots toch heel breekbaar blijkt zonder make-up. Toch draait het volgens mij in de film net niet helemaal om 'what if..?' maar juist om het nastreven wat je wèl wilt!

1:50 p.m.

 
Blogger inspired2inspire zei...

Leuk om te horen dat je gelijk bent gaan kijken! Iedereen kijkt op z'n eigen manier tegen alles aan, zo zou het dus best kunnen dat ik er net een andere draai aan heb gegeven :) Maar waar het uiteindelijk - sowieso - op neerkomt is inderdaad het nastreven van wat je wèl wilt!

Liefs, Roos

6:31 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage