you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

12 december 2006

YouCount. Let's talk!

Begin november schreef ik een stukje over 'lachen in het openbaar vervoer' en het opvallend individualistische gedrag van mijn mede-openbaar vervoer-reizigers. Aangezien er meer mensen zijn die om zich heenkijken en vinden dat de maatschappij wel wat aangenamer kan, is het niet vreemd dat er meer mensen zijn die op hetzelfde idee (zijn ge)komen daar iets aan te willen doen. Zo kwam ik bijvoorbeeld bij YouCount (oftewel: jij telt) terecht.

Dit project is gericht op plezier en gezelligheid in onze samenleving, iets dat een hoop mensen aanspreekt. Iedereen telt mee op deze wereld en we zijn er om met elkaar er wat van te maken! De sleutel daartoe is communicatie. Iedereen is bijzonder en heeft wel iets interessants te melden.

In eerste instantie is dit voornamelijk op OV-reizigers gericht met de bedoeling de drempel te verlagen om tijdens het reizen met elkaar een praatje te maken, zodat het onderweg leuker en gezelliger wordt. Soms is het echter moeilijk te bepalen of jouw medereizigers wel of niet open staan voor een leuk gesprek. Zou het niet handig zijn als iemand zelf liet blijken: "Met mij kan je praten!"?

De 'let's talk'-clip van YouCount.

Daarom heeft het YouCount-team besloten om door middel van de (ook zelf te maken) "Let's talk"-clip duidelijk te laten zien dat ze vinden dat iedereen mee telt. Door het dragen van zo’n clip op je kleding geef je aan dat je open staat voor een gesprek, waardoor het voor iemand anders makkelijker wordt je daadwerkelijk aan te spreken.

Durf je zelf geen gesprek te beginnen? Laat je medereizigers dan in ieder geval op deze (of een andere) manier zien dat ze wel tegen jou aan mogen kletsen!

(Ook iets soortgelijks in België: de rode knoop)

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage