you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

11 mei 2007

Waarom we niet doen wat we willen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat de meeste jongeren (75%) precies weten wát ze voor werk willen doen, maar hier niet ook echt hun werk van maken. Slechts één-vierde van werkend Nederland doet op dit moment wat zij het liefste zou willen doen. (Ben jij hier één van?)


Jongeren geven aan hun dromen niet achterna te gaan, omdat 'er brood op de plank moet komen', 'ze de huidige situatie niet op durven geven' of - ondanks dat ze weten wat ze willen - 'ze geen baan kunnen vinden die aansluit bij hun passie'.

Met een beetje hulp zou er, naar mijn idee, in ieder geval aan dat laatste "excuus" wat gedaan kunnen worden. Als je doet wat je leuk vindt - dat houdt vaak in: zo veel mogelijk van jezelf in je werk kwijt kunnen en daarbij genoeg vrijheid hebben - betekent dat niet per direct dat je je rekeningen niet meer kunt betalen (de eerste smoes doet er niet meer toe) en het zal altijd beter (leuker!) zijn dan de zogenoemde zekere "huidige situatie" (dus ook dat is niet relevant).

Weet jij wat je wilt, maar doe je het niet? Volg je hart en praat jezelf vooral niet aan dat dit niet mogelijk is. Denk eraan: geld maakt niet gelukkig, een leuke dag wel.

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage