you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

21 november 2006

Helpende Hollander 2006

Helpende Hollander Award 2006
Het programma Nederland helpt bestaat uit een serie reportages over Nederlanders, bekend of onbekend, die zich inzetten voor een goed doel.

Afgelopen jaar werden er door de redactie van Nederland Helpt 25 Helpende Hollanders genomineerd; inspirerende mensen die zich belangeloos inzetten voor hun medemens. Op 30 december om 18:00 uur op Nederland 2 zal De Helpende Hollander Award 2006 worden uitgereikt aan de meest aansprekende Helpende Hollander.

Tussen deze 25 genomineerden komt de door ons eerder genoemde Bernie Dunn aan bod; momenteel bovenaan in de poll met 23,9% van de stemmen.

Bernie Dunn - Knuffels voor aidswezen
“In Amsterdam woont een man met een gouden hart.” Zo begon de brief die wij kregen over Bernie Dunn. Bernie werd de Helpende Hollander met de bijnaam “de Knuffelman”. Zijn actie om gewoon knuffels op te sturen aan aidskinderen in Zuid-Afrika werd een hit!

De volgende in de huidige top drie is Henk van Kesteren.

Henk van Kesteren - Werkplaats voor Tanzania
Henk van Kesteren heeft helpende handen. Hij is leraar houtbewerking geweest en heeft al 40 jaar een werkplaats voor de Derde Wereld. Met zijn onbetwiste handvaardigheid maakt hij houten speelgoed en puzzels die hij verkoopt in Nederland. De opbrengst is voor Afrika.

Tot slot vinden we momenteel Wilma van Roekel op de derde plaats.

Wilma van Roekel - Sociale zorg in Tsjechië
Wilma verloor haar gehandicapte dochter Linda en besloot na een bezoek aan Tsjechië met al dat verdriet iets positiefs te gaan doen. Nu zet ze zich met haar Lindafonds in voor gehandicapte kinderen en straatkinderen. Ze is als een moeder voor veel kinderen in Oost-Europa.

Dit zijn slechts 3 van de 25 genomineerde Helpende Nederlanders, welke op hun beurt natuurlijk ook niet de enige inspirerende mensen zijn die zich inzetten voor hun medemens. Van sociale zorg in Tsjechië, tot touwpompen voor West-Afrika, brillen voor Sri Lanka, gratis onderwijs voor Pakistan, hulp aan kinderen in Brazilië en een zingende leraar. Ik zou zeggen: neem eens een kijkje op de site en zie hoe deze mensen zich in hebben gezet en zetten voor een betere wereld! Zelf ook een idee? Doe er wat mee!

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage