you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

23 november 2006

Wonder, het Blijbedrijf en meer

Wonder maakt plezier met de samenleving, vindt elk maatschappelijk issue een kans om iets moois te ondernemen en zorgt er dan ook voor dat er regelmatig iets wonderbaarlijks gebeurt.

Wonder

Onlangs is een nieuw Wonder-initiatief van start gegaan: Het Blijbedrijf. "Het Blijbedrijf maakt Nederland vrolijk. Blijdschap valt gelukkig makkelijk te produceren: als je iemand verrast, wordt diegene blij en jij zelf ook!" Met groepen van vijf tot tien mensen, vormen medewerkers van het Blijbedrijf de zogenaamde Blijbrigades. Zij verzorgen een verrassende actie op straat, in een winkel, op een station of waar dan ook, om zo onbekenden blij te maken.

Op de site worden talloze ideeën en acties genoemd die door Blijbrigades worden gedaan, en vergelijkbare initiatieven van anderen. Van een privéconcert bij liefdesverdriet, het verloten van hondenhoekjes in het park, het stiekem plakken van lekke banden door Positief Offensief, een onverwacht applaus en een openbare strijkdienst, tot een uitzwaaiservice; in small, medium of large uitgevoerd door Utrecht Aangenaam, een groep jonge mensen die iets positiefs willen bijdragen aan de onpersoonlijke sfeer op de Nederlandse treinstations.

De Uitzwaaiservice in actie

Blij genoeg kunnen we natuurlijk nooit gemaakt worden, dus als je zelf ook een idee hebt hoe de wereld positieve energie te geven of wilt helpen om mensen blij te maken: laat je horen! Dan kunnen we het samen tot uitvoering brengen :)

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage