you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

15 januari 2007

Kinderboeken

Achter elke handeling en elke gebeurtenis kan een verhaal zitten. Als je tenminste je oren en ogen wilt gebruiken. Zo is de nacht een inspiratiebron voor griezelboeken en de kleurrijke wereld een inspiratiebron voor veel andere schrijvers en illustratoren van kinderboeken. Wat was, wat is, wat zal zijn en dat in eigen woorden op papier gezet.

Vaak is een kinderboek niet uitsluitend voor kinderen, maar ook voor volwassen (die het kind nog in zich hebben). Bijvoorbeeld de boeken van Toon Tellegen, over de avonturen van Mier en Eekhoorn. De verhalen spelen zich af in een dierenbos, waar alle dieren zich gedragen als mensen en dan ook van alles meemaken, zoals het in de echte wereld ook kan gebeuren.

Eekhoorn schrijft een brief

De dieren brengen hun tijd door met feesten, praten, brieven schrijven en mijmeren. Soms gebeuren er vreemde, onverwachte dingen, maar over het geheel verandert er niets in hun wereld. Een wereld waarin nooit iemand haast heeft, dieren op reis willen en tegelijkertijd in hun vertrouwde omgeving willen blijven. Briefjes die via de wind verstuurd worden (en aankomen) en waar taarten worden gebakken voor onverwachte verjaardagen.

Simpel, met een boodschap. Grappig, lief, ontroerend en leuk voor iedereen. Soms absurd, soms verwarrend, maar vooral filosofisch en iets om even bij stil te staan. (Dit is eigenlijk een goed verpakte lees-tip voor het nieuwe jaar en langer, want je bent er heel lang zoet mee! :))

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage