you're not lost, you found us

find more of us at www.inspired2inspire.nl

18 januari 2007

Geef een goed gevoel cadeau

Als je iets geeft, geef je graag iets met meer waarde. Cadeaus die goed zijn voor de gezondheid, een schone aarde of menselijk geluk. Met dat idee stonden er in de laatst uitgebrachte Happinez meer dan veertig ideeën voor cadeaus met meer waarde.

Om de natuur een handje te helpen staan er verschillende manieren om iemand een boom te geven. Een biologische adoptieboom met een persoonlijk naambordje, waar in de herfst appels geplukt kunnen worden of misschien liever een cashewboom, die mensen in West-Afrika in staat stelt economisch zelfstandig te worden en meehelpt aan de herbebossing in de Sahel-regio?

Voor het interieur staan er 'eerlijke' cadeaus. Denk hier bijvoorbeeld aan schilderijen van bekende kunstenaars die gebaseerd zijn op kindertekeningen uit Zuid-Amerika, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het kind en zijn omgeving.

Ook op het gebied van mode is voor iedereen wat te vinden. Bijvoorbeeld mooie handgemaakte sieraden. Gemaakt door met HIV-besmette vrouwen in Kenia, die zo een bestaan op kunnen bouwen voor henzelf en hun kinderen.Kinderen worden niet overgeslagen. Een ketting met een zilveren kokertje waarin een wens voor de toekomst kan worden verstopt tot puzzels uit Sri Lanka of poppenkastpoppen uit Nepal bij de Wereldwinkel.

Koken kan ook anders. Bijvoorbeeld met behulp van een van de leuke kookboeken van Novib, met recepten uit de wereldkeuken. Bij aankoop steun je hun streven naar een rechtvaardige wereld zonder armoede.

Tot slot nog een aantal beauty-tips. Het Amerikaanse cosmeticamerk Philosophy heeft een goed doel of originele filosofie achter ieder product zitten. De message-in-a-bottle olie bijvoorbeeld, bedankt je voor het behoud van het regenwoud!

Dit is slechts een selectie van alle ideeën en tips die worden aangedragen en waarschijnlijk ook slechts een deel van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van cadeaus met een goed doel en gevoel. Mochten jullie nog iets leuks, inspirerends, positiefs of origineels tegenkomen op dit gebied - reageer vooral!

Roos, i2i

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage